Blogg

Black jazz musician with saxophone on the stage

Intressant fakta om Jazz

Jazz är en musikstil som är starkt förknippad med USA. Man vet inte exakt när musikstilen grundades, bara att den växte fram i Sydstaterna under 1800-talet. New Orleans i Louisiana räknas ofta som jazzens hemstad. I denna artikel kommer vi dela med oss av fler spännande fakta om jazz och några av dess kändaste utövare genom åren. Jazz fick sitt stora genombrott internationellt under 1920-talet och har varit en stor inspirationskälla för många av dagens mest framgångsrika artister. Än idag utvecklas jazzen och det kommer… Läs mer »Intressant fakta om Jazz

En saxofon

Besök en Jazzfestival

En jazzfestival är en upplevelse som du sent kommer glömma. Ta del av flera konserter och mingla med andra jazzfantaster.

Smartphone ligger på laptop med hörlurar bredvid sig

Hitta en bra musik app

Med en musik app i mobilen har du tillgång till musik överallt. Vi berättar mer om olika appar och vilka som erbjuder offline-lyssning.

Ta en musikkurs i Umeå

  •  

Bor du i Umeå och vill ta en musikkurs? Då har du gott om möjligheter till det vilket vi berättar mer om i vårt blogginlägg.

Musik i Norrbotten

Musik i Norrbotten

Musik i Norrbotten erbjuder ett variationsrikt utbud. Besök några av festivalerna och upptäck lokala förmågor på samma musikscen som världsstjärnorna.

Man spelar trumpet

Musikfestival för Jazzälskare i oktober

Musikfestival för jazzälskare i oktober I år har det inte sett ut som det brukar när det gäller festivaler, på grund av Covid-19 pandemin som härjar i världen. Dock har Umeå sett till att skapa en corona-anpassad musikfestival för att stadens älskade jazzfestival ska kunna hållas trots världsläget. Du som gillar jazz kommer därmed kunna njuta av härlig musik även det här året. Vi på Botnia musik älskar jazz, det är en musikstil som passar till allt. Det är bra musik att ha i bakgrunden… Läs mer »Musikfestival för Jazzälskare i oktober